Tällä kertaa blogimme vieraskynään tarttui Paula.

”Aloitin Hyveellä syksyllä 2015. Ensimmäisen puoli vuotta kävin Tsemppiryhmässä, sen jälkeen olen käynyt säännöllisesti ryhmätunneilla ja henkilökohtaisessa valmennuksessa. Tällä hetkellä pyrin käymään neljä kertaa viikossa.

Kannattaako käydä Hyveellä? Ilman muuta! On hauskaa kehittyä ja oppia uutta. Omasta mielestäni olen kehittynyt ryhdin, tasapainon, liikkuvuuden, liiketaitojen ja voiman osalta. Kehitystä on tapahtunut siis lähes kaikessa. Vaa’an lukemat eivät ole oleellisesti muuttuneet, mutta kaapista voi kaivaa päälleen vanhoja vaatteita, jotka yllättäen mahtuvatkin päälle.

Hyveen henkilökohtainen valmennus on ollut täsmäapua useampaan vaivaan, mm. olkapäähän ja yläselkään. Hyveellä aloittaessani olkapään liikkuvuus ei tahtonut riittää pukemiseen, mutta tällä hetkellä toimintakyky on täysin riittävä. Vuosikymmenten toimistotyön jumiuttamaan yläselkään on palautunut liikkuvuutta.

Henkilökohtaisesti suunnitelluista harjoitteista on ollut ehdottomasti enemmän apua kuin yksin kuntosalilla tai ryhmäliikuntatunneilla käymisestä. Massatunneilla tai salilla yksin käydessä kukaan ei tarkista teenkö liikkeet oikein ja tehokkaasti. Niistä on myös huomattavasti helpompi lintsata.

Erityistä iloa olen kokenut uuden oppimisesta ja itseni haastamisesta. Viime syksyn hauskin väline oli Sypoba-tasapainolauta: en uskonut pysyväni laudalla, mutta niin vaan tulin tutuksi senkin kanssa. Mielestäni on tärkeää, että harjoitteet ovat riittävän haastavia. Vaikka uuden ohjelman alkaessa tuntuu aina nöyryyttävältä, kun ei osaa eikä kykene, niin kummasti sitä vaan jotain oppii viikkojen kuluessa.

Hyveellä käymisestä on ollut apua kokonaisvaltaiseen elämänhallintaan. En enää siirrä liikuntaa muiden menojen vuoksi, vaan pidän viimeiseen asti kiinni kalenteriin merkatuista harjoituksista. Olen myös tietoisesti yrittänyt antaa tilaa palautumiselle ja käyn omaa ”unikouluani”. Aina ei tarvitse suorittaa. Ravitsemuksessa on vielä paljon opittavaa.

Tavoitteet? Yksilöimättömästi, mutta kaiken kattavasti: terveys ja toimintakyky. En ole superdieetillä, vaan hyvinvoinnin tiellä.

Seuraava haaste olkoon jotain poikani ottaman kuvan mukaista, Juho keksii varmasti sopivat harjoitteet tavoitteen saavuttamiseksi!”

-Paula

[social_links size=”normal” align=”” email=”” facebook=”https://www.facebook.com/HyveUVK/” twitter=”https://twitter.com/HyveUVK” google=”” linkedin=”” youtube=”” vimeo=”” flickr=”” instagram=”https://www.instagram.com/hyveuvk/” behance=”” pinterest=”” skype=”” tumblr=”” dribbble=”” vk=”” xing=”” soundcloud=”” yelp=”” twitch=”” deviantart=”” foursquare=”” github=”” rss=””]