Hyveen blogi herää jälleen henkiin pienen tauon jälkeen! Ensimmäisessä kirjoituksessani nostan sinulle pohdittavaksi blogissa aiemminkin esiintyneen mielikuvan.

Kuvittele, että olet juuri täyttänyt kahdeksantoista vuotta ja saanut vanhemmiltasi auton. Auton saamiselle on vain yksi ehto: auto tulee olemaan elämäsi AINOA auto. Et voi vaihtaa tai myydä sitä, saati ostaa uutta tilalle.

blogiKuinka hyvin huolehtisit autosta?

Minun arvaukseni on, että auton huolto olisi sinulle itsestään selvää, kaikkine vuosihuoltoineen ja öljynvaihtoineen. Todennäköisesti vaihtaisit öljyt jopa tiheämmin, kuin mitä valmistaja ilmoittaa. Antaessaan auton sinulle vanhempasi kertovat vielä, että auton varaosat eivät toimi yhtä hyvin kuin alkuperäiset ja niiden löytäminen sekä vaihtaminen ovat hankalaa. Osat ovat todella kalliita ja niiden kautta autosta häviää vanhat tehot ja ajettavuus.

Tässä vaiheessa varmaan ajattelet, että pitäisit autostasi niin hyvää huolta kuin mahdollista. Hankkisit jopa hiukan syvempää tietoa auton kunnossa pitämisestä, vai mitä?

Seuraavaksi pohdi, mitä eroa on kuvitteellisella autolla ja omalla kehollasi? Emme tule koskaan saamaan toista kehoa. Voimme kyllä vaihtaa osia ja nesteitä, mutta vaihtojen jälkeen keho ei ole koskaan entistä parempi. Kuinka olet kohdellut ja huoltanut omaa kehoasi? Miltä sinun kroppasi ”kilometriluku” näyttää? Entä kuinka huollat sitä?

Jokainen itse päättää, kuinka huoltaa tai tutkituttaa autoaan tai kehoaan. Tai millaisia tehoja ja suorituskykyä koneestaan haluaa irti. Yksi asia kuitenkin tulee vääjäämättä vastaan: jokainen meistä tulee jossain vaiheessa laittamaan aikaa ja rahaa auton tai kehon huoltamiseen. Suuri osa meistä voi kuitenkin valita kahden vaihtoehdon väliltä. Teetätkö autoosi vuosihuollot ja öljynvaihdot säntillisesti aikataulussa vai ajatko siihen pisteeseen, kunnes se jättää tien päälle? Pidätkö huolta kehostasi terveellisillä elintavoilla vai ajattelitko kokeilla, kuinka pitkälle pääset hyvinvointiisi panostamatta?

Blogiin on tulossa vinkkejä oman kehon syyshuoltoa varten. Haluamme auttaa yksilöllisesti juuri sinua niin pienemmissä kuin isommissakin ”huolloissa ja remonteissa” – ota rohkeasti yhteyttä! 🙂

-Laura