Kääk! Sain joulupukilta Juicen elämäkerran, Risainen elämä, ja olen laittanut elämän risaiseksi. Kuin varkain, pikkuhiljaa, päivä päivältä olen vajonnut syvemmälle taiteilijamaailmoihin.

***

Se on samaan aikaan sekä typerää että hassua. Miksi aloittaminen ja tekeminen ilman peräänkatsojaa on yksinkertaisesti vaan niin pirun vaikeaa. Miksi?

Minulla on tietoa, minulla on tahtoa (ainakin rippeitä jäljellä), minulla on kotitreenaamiseen hyvää kalustoa: foam-rulla, jumppamatto, painoja, rekkitanko, kumi, jumppapallo… Minulla on Lady Linen jäsenyys. Minulla on lenkkiseuraa. Minulla on tuoreessa muistissa se, miten hyvää oloa liikkuminen antaa ja kuinka tasapainoisen olon terveellinen ruoka, säännöllinen ruokarytmi, riittävä vesi ja makoisat unet takaavat. Mutta ei. Ei, koska aloittaminen on vaikeaa.

***

Maanantaina alkoi taas uusi Tsemppi-ryhmä. Minä käänsin aamulla puoli seitsemältä vielä kotona sängyssä kylkeä, kun kahtena edellisenä aloituskertana olen siihen aikaan istunut jo mukana kuulemassa uuden ryhmän kanssa alkusanoja. En voi olla miettimättä, miten tein sen silloin ja miksi nyt väsyttää, enkä saakaan itseäni ajoissa ylös ja liikkumaan.

***

Karkinsyönti siis vapautui vuodenvaihteessa ja vapaus on jatkunut. Ainoa hyvä puoli siinä, että en ole nyt mukana valmennuksessa, on se, ettei Juho joudu lukemaan viikkoraportistani, kuinka paljon olen viikon aikana syönyt karkkia. Mutta olen tehnyt havaintoja, saanut arvokasta empiiristä tutkimustietoa: homma lähtee lapasesta. Kun olen valmis, aloitan uuden karkkilakon. Ennen uutta lakkoa, nautiskelen vielä sokeriannoksiani ainakin hetken aikaa.

***

Sovimme siis, että kirjoittelen vielä blogiin. En ehkä ihan niin säännöllisesti, tai sitten vielä säännöllisemmin. Aika näyttää senkin. Kirjoitan kyllä, kun sanottavaa on, jotakin jaettavaa, ja kun muilta jutuilta aikaa löydän. Tällä kirjoituksella nyt peli auki, koska tärkeintä on, ettei tauko veny liian pitkäksi. Tauko liikunnassa, tauko kirjoittamisessa, tauko missä tahansa sellaisessa, missä viivyttely ei helpota, vaan pahentaa tilannetta. Sitä paitsi ääripäiden ihmisenä olen kiteyttänyt keskeisimmän mietelauseeksikin:

Vaikeinta on aloittaminen – ja lopettaminen.

***

Hyvää alkanutta vuotta, jälleen yhtä uutta alkua teille kaikille.

lenkki seuraa

lenkki seuraa

– 2014-Tsemppi-klubilainen