Taas yksi vanha Tsemppiläinen pyöri nurkissa maanantaina. Siinä me neljä seisoimme käytävällä, kolme meistä lopettamassa Juhon treeniä ja yksi aloittelemassa.

Olen aikaisemminkin miettinyt, että kunhan valmentajamme pysyttelee alalla, varmaan moni meistä solmii ehkä jopa elinikäisen valmennussuhteen (Juho, mieti tätä riskiä vielä).

Eikös sitä puhuta, että Jenkkilässä jokaisella on oma juristi ja terapeutti? Vaikka puheensävyt näissä yhteyksissä ovat hieman ivallisia, kyllä siinä joku juju on. Kun löytää hyvän palveluntarjoajan, on luonnollista, että syntyy yhteistyösopimus, löyhä tai tiivis, tarpeen mukaan. Jos Jenkkilässä tarvitaan juristi ja terapeutti, täällä pohjolassa pärjäilee oman valmentajan turvin.

***

Paitsi että valmentajan lisäksi on kyllä muitakin korvaamattomia, kuten luotto-kampaaja, luotto-kauneushoitaja (kasvohoidot, meikkaus, ihokarvojen poisto), luotto-kirjallisuuskriitikko, luotto-gynekologi joitakin mainitakseni.

Ja tarkemmin ajatellen, terapeuttikin tarvitaan – viimeistään silloin, kun ystävät kyllästyvät kuuntelemaan ainaista vuodatusta, joka alkaa aina alusta junnaten paikoillaan.

Henkilökohtaista juristia sen sijaan en toivottavasti tarvitse jatkossakaan.

On minulla luottopunaviinikin (Rolling), samoin luotto-pitsatäyte (tonnikala-ananas-pepperoni).

Tiedätte, mitä ajan takaa, ”luotto” on joku, kehen voi aina turvautua, tai kysyä ainakin. Eikä tarvitse aloittaa aina alusta (paitsi terapeutin, jonka kanssa saa aloittaa alusta), kun hän tietää jo, joskus ilman sanojakin.

***

Paikallislehti Nokian Uutiset uutisoi maanantain etusivulla, että valmentajamme on saanut ansaitsemaansa tunnustusta työstään. Näinä huonoina, vaikeina talouden aikoina, ei ole yhtään pöllömpi juttu saada tunnustus: Vuoden nuori yrittäjä. Hieno huomionosoitus pitkäjänteisestä ja oman unelmansa eteen tosissaan tehdystä työstä.

Kiitoksella jaksaa silloinkin, kun muuten tekisi mieli antaa periksi. Vaikka nyt ei ehkä tunnu siltä, murheita tulee. Mutta onneksi menee myös.

***

Sitten pätkä Tsempin sunnuntairaportista: kävimme viikonlopun mökkieväistä hyvän keskustelun. Yhdessä valmentajan kanssa ruokailun epäkohdat tuntuivat ilmeisiltä. Helppoa ja hauskaa.

***

Laatuaikaa: Mulla oli tässä taannoin aika kiva hengähdystauko. Lapset olivat puuhiksessa ja minä naputtelin suunnitelmiani ja aikatauluja häiriöittä melkein 40 minuuttia. Autossa. Parkissa. Pitäisi ottaa semmoinen aika useamminkin. Pysähtyä miettimään, että mihin sitä oikein on menossa (puuhikseen), mistä tulossa (kotoa). Tai missä on juuri nyt (autossa, parkissa). Tai kaikkea sitä.

***

Punnerruksissa tänään kolmanneksi viimeinen päivä. 105 tarttis tehdä. Ja valmentaja neuvoi, että sitten ei muuta kuin vastaliikettä kehiin – eli siis 105 leuanvetoa ja / soutua. Taidan laskea purteni veteen ja lähteä soutelemaan selälle.

***

Hyve on ilmiö. Siitä on kovaa vauhtia tulossa ilmiö. Ja ilmiöön liittyvät fani-tuotteet. Siis viestini on: heti minulle samanlainen Hyve-tupsupipo kuin Juholla tänään oli.

Moi ny!