Mun pieni koululainen ei halua olla yksin kotona ja siksi aamun Tsemppi jäi väliin. Teen treenini sitten kotona ja lopputuloksena kaikilla on hyvä mieli.
Oikea asennoituminen on arjen haasteiden edessä tärkeää. Prioriteetit eivät saa unohtua, vaikka välillä joutuukin tinkimään omista jutuistaan. Tämmöisinä hetkinä muistutan itselleni, että en treenaa Tsemppiä varten, vaan elämääni, ja vaikka saisin neljän kuukauden ajan asetettua treenaamisen kärkisijoille, se asetelma ei tässä elämänvaiheessa ole kuitenkaan mahdollista pidemmän päälle. On oltava kekseliäs ja löydettävä aikaa ilman, että muut joutuvat toistuvasti tekemään myönnytyksiä.
***
Ai niin, en vielä kertonutkaan, että työkaverini sai minut lähtemään mukaan hullumaiseen 21 päivän punnerrushaasteeseen. Eilen oli vuorossa 75 punnerrusta. Tein ne naisten punnerruksina 30 – 20 – 25 sarjoilla. Ja tänään vedetään 80, mikä alkaa jo vähän tuntua.
Haaste päättyy ensi viikon perjantaina 115 punnerrukseen.
Mitä sitten sen jälkeen? En vielä tiedä. Ehkä 50 leuanvedon tai 300 jalkakyykyn haaste. Mutta ennen uutta haastetta juhlimme työpaikan pikkujouluja. Kiva, että niitä vielä järjestetään.
***
Mökki kutsuu taas viikonloppuna. Kun leipätyöt on tehty, auto starttaa kohti länttä.
Tänään on rennompi päivä ruokien suhteen ja olen suunnitellut, että matkalla pysähdymme Hesburgeriin, missä minä syön isot ranskalaiset punaisella majoneesilla (puolikas pussi riittää) ja juomaksi otan jääveden (tai pelkän veden, jos jäävettä ei ole tarjolla). Jälkkäriksi syön pehmiksen kinuskikastikkeella.
Illalla otan vielä mökkiä lämmittäessä pari lime lonkeroa, jotka ostin jääkaappiin hyvissä ajoin.
Viikonlopun tuleva puusavotta polttaa kyllä kalorit, sitä en epäile hetkeäkään.
***
Viikonloppuna siis luvassa paljon ulkoilua, eikä maisemanvaihdoskaan pahaa tee. Niin, ja saunomista, ja ehkä jotain pelejä illalla, kun ulkona ei näe enää touhuta.
***
Ensi viikon maanantaina Tsempissä treenataan maksimikestävyyttä, jota jatketaan myös perjantaina. Keskiviikkona on luvassa lihaskestävyyttä.
Näinhän tämä soljuu, leppoisasti kohti joululomaa.
***