Tänään iltapäivän harjoitusohjelmassani oli juoksulenkki. Lenkille lähtiessäni asetin sykemittariin sykerajoikseni vauhtikestävyysharjoituksen nimissä 129 – 147 ja tarkoitukseni oli juosta 45 minuutin lenkki. Matkalla sykkeitä seuratessani sykelukema taisi kerran olla 125 ja toisen kerran 134 matkan huippulukemien, 180, tullessa mittariin niin ikään pariin otteeseen kiitos reitilläni olleiden muhkeiden mäkien.

Lenkillä sykevälit vaihtelivat 150-165 välillä eli maallikkona tulkitsin lenkkini vaihtuneen aiotusta vauhtikestävyysharjoitteesta vauhti-/maksimikestävyysharjoitteeksi (minun tapauksessani sykeväli 147 – 165). Mitä mieltä sinä olet?

***

Päivän lukemat:

Aika: 33 min 15 s (Sports trackerin mukaan 33 min 31 s, mutta uskon, että 16 sekunnin käppi johtui siitä, että laitoin Sports trackerin ensin päälle, sujautin sen sitten housunselkämystaskuun, minkä jälkeen laitoin vasta sykemittarin kellon käyntiin ja pyrähdin raitille).

Poltetut kalorit: 466 kcal (Sports trackerin mukaan 348). Haluan uskoa, että sykemittari mittasi tarkemman ja totuudenmukaisemman tuloksen…

Keskisyke 158

***

Lenkki oli hyvä, jos ei huomioida

  1. fleksin päässä sinkoillutta pitkää ja matalaa koiraa, jonka paheena on pyydystää ohiajavia autoja.
  2. orastavaa ja ajoittain voimistunutta pistonomaista kipua rintalastassa
  3. sitä, että auringon paistaessa takaapäin näytin ihan naamiaisasuiselta pelikortilta. Pienet jalat (minulla oli kireät juoksutrikoot), laatikkomainen yläosa (liian iso huomioliivi).

***

Keskiviikon aamu-Tsempissä oli ravitsemusta käsittelevä luento. Aloitimme aiheen käsittelyn niin, että kukin meistä kävi kirjaamassa fläppi-taululle vastauksen kotiläksyyn: mitä ruoka sinulle merkitsee. Oli hauskaa ja mielenkiintoista nähdä vastusten kirjoa. Poimimme yhden merkityksen yli muiden, se oli ”elämää”.

Sen moni meistä – valmentaja mukaan lukien – allekirjoitti.

Itseäni kiehtoo eniten ”elämää” sanan kaksoismerkitys. Ruoka on elämän edellytys, se tekee toimet mahdollisiksi antamalla energiaa. Mutta samaan aikaan se voi olla itsessään elämä:

Ruoka, toisille vain polttoaine.

Minun elämäni sisältö, tarkoitus.

Seuraava tehtävä oli kirjoittaa fläppitaululle 5-10 itselle tärkeää ruokalajia. Kun on pyöritellyt aihetta aktiivisesti kuukausia, top 10 oli huonolle päätöksentekijällekin verrattain simppeli. Ja samalla paljastava.

***

Huomenna hikoillaan yhdistelmä-harjoitteen parissa. Kertaamme maanantaiaamun ohjelman. Kertaus on mukavaa, kun tietää, mitä on tulossa, silloin voi keskittyä tekemiseen ja ottaa itsestään kaikki tehot irti viikonlopun alkamisen kunniaksi.

***

Kippis!Nimetön