Tästä alkavat valmennuksessani olevien henkilöiden tarinat valmennusajalta. Jatkossa voit seurata valmennettavien kuulumisia projektin aikana blogista. Ensimmäisessä osassa Janina kertoo projektin ensimmäisestä osiosta.

Tämän tyllerön lyhyt ja ei niin menestyksekäs yleisurheilu-ura päättyi kuin seinään muutamat vuodet sitten, kun minulle diagnosoitiin lasten nivelreuma. Laskin siivet maahan ja pienen lannistuksen latistamana paineltiin pari vuotta, kunnes kerran työnsin nenäni erään pienen liikuntakeskuksen ovista sisään ja tästä hetkestä se rakkaus raudan heilutteluun taisi lähteä kukoistamaan. Alkuinnostuksen jälkeen salilla treenaaminen alkoi muodostua tylsäksi rutiiniksi ja taisin painella monet vuodet menemään tällä samalla kaavalla, kunnes menetin totaalisesti kiinnostukseni treenaamiseen. Sen jälkeen on kokeiltu vaikka sun mitä lajia.. Pyöräilyä sekä sisällä että ulkona, tanssia, astangajoogaa, ryhmäliikuntatunteja, uintia ja jopa voimistelua. Lajeja joita olen tahtonut kokeilla, on lukemattomat määrät, mutta sairauteni vuoksi skaalan joutuu vetämään melko suppeaksi.

Kun vaihtui vuosi 2012 aloin taas kiinnostua treenaamisesta ja aloin käymään salilla treenailemassa. Treenailemassa nimenomaan, en treenaamassa. 🙂 Aloin pikkuhiljaa perehtyä ravitsemukseen ja työharjoitteluni ekokaupassa antoi minulle paljon uusia avaimia ravinnon saloihin. Lueskelin kaiket illat erilaisia fitnessblogeja ja katselin youtubesta klippejä kisoista. Motivaatio kasvoi ja kasvoi, mutta oma tietotaito ei tuntunut enää riittävän. Tahdoin tueksi jonkun, joka tietää miten minun kuuluisi treenata, jotta haluttuja tuloksia saavutettaisiin. Eräänä iltana pienen pääni päälle syttyi kirkas lamppu. ”Hei! Mähän hankin itselleni valmentajan! Maksoi mitä maksoi.” 🙂

Googlailin ja tutustuin eri valmentajiin ja olinkin jo oikeastaan tehnyt päätökseni erään valmentajan suhteen. Kuitenkin tämä kyseinen päätös alkoi asioiden edetessä arveluttamaan ja jostain pilkahti mieleeni tuttu kasvo Fressiltä. Otinkin Juhoon välittömästi yhteyttä. Olin monet kerrat seurannut sivusilmällä Juhoa ja hänen valmennettaviaan ja minulle oli alusta saakka päivän selvää se, että hän on ammattilainen.

Juhon avarakatseisuus ja kokonaisvaltainen tapa suhtautua treenaamiseen vakuutti minut. Alusta saakka minulle tuli selväksi, että järki kädessä, omaa kroppaa kuunnellen niitä tuloksia tulee. Juho otti minut vastaan yksilönä ja kartoitti tarpeeni perusteellisesti erilaisin testein ja haastattelemalla. Siinä meinas jo tyttö tuntea itsensä tärkeäksi! Motivaatiota minulla on ollut alusta saakka niin huimat määrät, että siinä taisi valmentaja vähän joutua rauhoittelemaankin valmennettavaansa, ettei tämä treenaisi itseään ihan piippuun heti alkuunsa. Juho siis tsemppaa ja motivoi, mutta tarpeen vaatiessa myös vähän himmailee tämmösiä höyryjunia.

Nyt on yhteistä matkaa takana vajaat kolme kuukautta ja fiilis on pysynyt mahtavana näiden viikkojen ajan. Juholla on kova luotto minuun ja se jos joku tsemppaa ja rohkaisee minua tekemään sitä mitä teen. Juho on ollut tukemassa juuri sen verran kuin on tarve. Hän ei ole koko ajan pitämässä kädestä kiinni tai kyttäämässä jokaista liikettäni, vaan antaa minulle tilaa ajatella ja oppia itse asioita, mutta on kuitenkin heti tavoitettavissa kun apua tarvitsen.

Tämä luotto valmentajan ja valmennettavan välillä taas näkyy tuloksissa. Olen oppinut ottamaan vastuun ravinnosta jota päästän kehooni, kropassani näkyy helposti silmällä havaittavia muutoksia, mutta mikä tärkeintä, on se että ihan perus asiat on saatu tässä kropassa kuntoon. Keskivartalon kontrolli on parantunut siitä lähes olemattomasta hallinnasta jo tyydyttävälle tasolle ja kovaa porskutetaan eteenpäin. Olen myös oppinut, että vaikka minulla on Juho tukemassa tekemistäni, olen itse vastuussa siitä mitä teen. Voit aina huijata valmentajaa ja repsahdella esimerkiksi syömisten kanssa, mutta itseäsi et voi huijata. 😉 Tämä on siis niin fyysinen kuin henkinenkin projekti, mutta rennon lempeällä otteella porskutetaan.

Kerron myöhemmin lisää kehityksestäni ja siitä miten matka tähän saakka on sujunut. Pian on tulossa myös muutto Amsterdamiin, eli valmennus tulee jatkossa tapahtumaan etänä.

Janina

Toivotan sinut tervetulleeksi seuraamaan Janinan matkaa Hyveen kanssa! Ja se matkahan on vasta alussa..