Ensimmäisessä osiossa sait tietoa mitä laite tekee ja miten keho reakoi siihen. Avaan nyt lisää tätä jälkimmäistä, jotta voit mennä itse kokeilemaan ja toteamaan kuinka palkitsevaa Power Platella harjoittelu on.

Laite tehostaa aivan luonnollisia kehon reaktioita, avaankin mitä sinun kehossa tapahtuu laskettelurinteessa  ja vertaan kuinka tämä samainen rektio tulee powerplate harjoittelussa. Laskiessasi rinnettä alas, rinteen epätasaisuus aikaansaa lihas-ja jänne-elinten reakointia(liikeaistimet), jolloin asentoa ylläpitävät lihakset supistuvat voimakkaasti ja nopeasti, jotta pysyisit laskuasenossa. Tämä johtuu motoristen yksiköiden runsaasta aktivoinnista, koska nämä kehon tuntosarvet (proprioseptorit) välittävät tietoa koko ajan keskushermostoon(selkäytimeen), josta korjaavakäsky palautuu ”tahdosta riippumatta” takaisin lihakseen. Jos valta olisi sinulla komentaa kehosi lihaksia pystyssä pysymiseen kaatuisit hetkessä, ilman näitä todella nopeita ja mutkikkaita reaktioita(refleksejä) mitä kehossasi tapahtuu rinteessä, kuten myös kävellessä…

Tämä samainen tapahtumareaktio tulee harjoitellessa Power Platella valitun värähtelytaajuuden mukaan 25-50 kertaa sekunnissa. Seurauksena on, että toimit jokaisen liikkeen aikana suurempaa painovoimasta syntyvää kuormaa vastaan. Tämä on oleellista kaikessa voima- ja kuntoharjoittelussa. Power Plate® -harjoittelussa yksinkertaisesti käytetään eri harjoittelumuotoja, jotta kyseiset harjoitteluvaikuttavuudet saavutetaan! Itseasiassa Power Plate® -harjoittelun avulla saadut positiiviset tulokset perustuvat samoihin biologisiin ja fysiologisiin lainalaisuuksiin, joiden hyödyt on muiden harjoittelumenetelmien avulla todistettu. Ero harjoittelumenetelmien välillä perustuu ainoastaan siihen, miten harjoitteluärsyke toteutetaan (Power Plate® -harjoittelu), ei kehon reaktioon harjoittelusta.

Harjoittelu on myös turvallista ja laajalti tutkittua, tästä Power Plate sai vuonna 2010 lääkinnällisen hoitolaitteen sertifikaatin (MMD). Tästä pääset lukemaan tutkimuksista.

Seuraavassa osiossa annan sinulle harjoitusvinkkejä….