Haluan kertoa valmennuksen sisällöstä, koska saadun palautteen pohjalta liikuntakentällä on hurjasti eroja hankitun ammattilaisen toimintatavoissa. Hyve tarjoaa asiakkailleen kahdentyyppisiä palveluita: valmennusta sekä kunto-ohjaus- eli personal trainer -harjoittelua.

henkilökohtainen valmennus

henkilökohtainen valmennus

Henkilökohtainen Valmennus:

Tämä on lyhyesti sanottuna suunnattu niille, jotka haluavat tosissaan nostaa harjoittelun ja ravitsemuksen tason sinne missä sen kuuluisi olla. Tästä syntyy kerrannaisvaikutuksena terve ja psyykkisesti VAHVA henkilö! Aloitamme lähtötason kartoittamisella ja testaamisella. Kun tiedämme, mitä valmennettava tarvitsee, siirrymme seuraavaan vaiheeseen. Tässä toisessa vaiheessa alamme kehittämään Sinua Hyven harjoitus-systeemin avulla oikealta tasolta, joka vie sinut aivan uudelle tasolle suorituskyvyssäsi, Oli kyse sitten kilpasuorituksesta tai elämän pelikentästä.

Palvelu on suunnattu urheilijoille ja kuntoliikkujille, jotka haluavat parasta valmennusta. Palvelu räätälöidään aina asiakaskohtaisesti. Valmennuspalvelu on intensiivistä ja kokonaisvaltaista, ja siihen sisältyy harjoittelun suunnittelu ja ohjelmointi, ohjaus, ravinto-ohjaus sekä aktiivinen seuranta ja palautteet.

 

Personal Trainer eli kunto-ohjaus:

Personal trainer on lyhyesti sanottuna treenin vetoa henkilökohtaisesti. Harjoitustapaamisella tehdään juuri niitä asioita, jotka ovat sinulle hyväksi ja vievät sinut asetettuihin ja palvelun avulla toivottuihin tavoitteisiin.

Personal trainer -harjoittelu on osittain vääristynyt Suomessa siitä, mitä se on alun perin ollut Jenkeistä maailmalle lähtiessä. Suomen johtavin PT-koulutustalo FAF kertoo seuraavasti palvelusta: ”Personal Training on henkilökohtaista, suunnitelmallista, monipuolista ja pitkäjänteistä kuntovalmennusta.”  Huomaat nk. vääristymän katsoessasi mm. kuntokeskusten markkinointia; siellä luvataan personal trainer tapaamisia liittymislahjaksi. Ne eivät kuitenkaan ole itsessään suoraa Personal trainer –palvelua, vaan kuntosalin esittelyä tai korkeintaan kuntosaliopastusta, jolla ammattilainen käsittää aivan eri asian kuin PT-ohjaus –käsitteen. Näin ollen Personal training on helppo luvata ilmaiseksi – eihän se oikeasti ole aitoa sitä itseään. Haluan painottaa, että kunto-/liikuntakeskuksista löytyy paljon ammattitaitoisia trainereita, mutta moni vain sekoittaa tarjotut palvelut samaan kategoriaan.

Yllä mainittu kuntokeskusten markkinoima PT-ohjaus on sekoittanut ja vääristänyt ihmisten käsityksen siitä, mitä personal training todellisuudessa on. Minulle on muutama ihminen kyseenalaistanut tämän kysymällä ”Miksi maksaisin 50-100€ kerrasta saadessani tietoa laitteista ja niiden käytöstä?”. Vastauksessani olen kertonut MITÄ, MIKSI ja MITEN tulee tehdä asiat harjoitellessa, jotta pääsee tavoitteisiin.

Laitteiden tai välineiden oikea käyttö on vain muutama prosentti siitä sisällöstä, mitä tulen antamaan sinulle. Eikä siinä mitään väärää ole, että palkkaa itselleen PT:n kertomaan laitteiden turvallista käyttöä, se on vain viisasta. PT-palvelu sisältää erittäin paljon monipuolista ammattilaisen tietoa ja taitoa, josta asiakas saa ohjeita ja eväitä pitkälle ajalle harjoittelun jälkeenkin sovellettavaksi.

Valmennuksen ja Personal trainerin erottelu kahdeksi eri palveluksi on tehty selkeyttämään asiakkaan valintaa palveluiden välillä. Valmennus on kokonaisvaltaisempaa ja intensiivisempää kuin PT. Personal trainer palvelu Hyvessä on siis kevennetty versio valmennuksesta.

Kenelle sitten personal trainer palvelu sopii? Se sopii kaikille jotka haluat liikunta-alan ammattilaisen vierelleen tukemaan sinua matkalla parempaan huomiseen. Tärkeintä on halu aloittaa harjoittelu tai systematisoida nykyistä treenausta. Personal trainer- ohjauksessa painopiste tulisi olla itse treenauksessa PT:n kanssa, jotta tuloksia saadaan mahdollisimman tehokkaasti.

Jos olet harkinnut hankkivasi Trainerin sovi maksuton aloituskartoitus, niin keskustellaan sisällöstä tarkemmin. Jos haluat lisää tietoa palveluista tai olet eri mieltä kanssani, kirjoita kommenttia tai ota yhteyttä.

FAF lähde: http://www.faf.fi/koulutukset/personal-trainer/