Nyt kun vuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika katsoa mennyttä ja tulevaa. Monet kaivavat uudenvuoden lupauksien myötä vanhat treenivaatteet kaapista ja alkavat suunnittelemaan kuntoilun aloittamista. Hienoa jos olet yksi heistä!

Seuraavaksi sinun tulee raivata kalenteriin tilaa liikkumiselle. On loistavaa, jos ennätät käydä harjoittelemassa (mielellään vaihtuvia liikuntamuotoja) vähintään kolme kertaa viikossa. Kolme kertaa on maaginen luku, koska sen verran tarvitaan harjoitteita, jotta voit todella kehittyä. Tämä ei kuitenkaan ole yksiselitteinen asia, joten paneudun tähän aiheeseen myöhemmässä vaiheessa. Jos sinulla on siis kolme mahdollisuutta, ota niistä kaikki irti. Yhdistele omia treenejä miten parhaaksi näet, tärkeintä on että liikut monipuolisesti.

Kaikki hyötyliikunta on hyvästä, mutta voit vielä parantaa toimintakuntoasi ajattelemalla moniulotteisesti. Voit hyödyntää maan vetovoimaa vaikka lenkkipolulla, koska omalla keholla voit tehdä todella paljon eri harjoitteita. Koska yleensä liikut sinne minne nenä osoittaa, niin teeppä välillä myös sivusuunnan liikeitä. Mene taakse, kierrä, harpo piiitkiä askeleitä. Näin harjoittelu voi olla hiukan hauskan näköistä lenkkipolulla sivustakatsojan silmissä, mutta kukapa siitä ressiä ottaisi. Takaan, että samassa paikassa tehtävät harjoitteesi kiinnostavan niin paljon, että joku tulee vielä kysymään mihin lajiin treenaat ja kyselee ohjeita 🙂

juoksu metsässä

Helpoiten edellämainitut liikkumissuunnat ja tasot tulevat tehtyä huomaamattasi mennessäsi metsään lenkille. Lapsena olet varmasti kirmannut menemään vaikka miten päin. Kun menet lenkille, haasta itsesi menemällä metsäpolulle(lumen tultua kokeile lumikenkä-kävelyä). Siellä olevat korkeuserot ja mutkikkaat polut luonnon omine esteineen ovat erittäin hyvä tapa haastaa liikuntakoneistosi. Polulla joudut välillä hipsimään varpaillasi ja välillä ottamaan pitkiä askelia. Seurauksena lihaskuntosi, liikkuvuutesi sekä kehonhallintasi kehittyy huomaamattasi. Tulevien liukkaiden tullessa pysyt varmasti paremmin pystyssä, koska tasapainoelimistösi toiminta on parempi.

Oikein rentouttavaa Joulua kaikille lukijoille.