On olemassa harjoitus, joka vie ainoastaan 10 sekuntia, mutta se kehittää merkittävästi nopeutta, voimaa sekä ketteryyttä. Tässä harjoitteessa liikut nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Vaikka Sinulla ei olisi kokemusta suunnanmuutosurheilusta, tämä harjoite tulee tekemään positiivisia muutoksia kehoosi. Jos et ole liikkunut aikoihin, voit tuntea samaa iloa kuin oppiessasi uusia liikkuntataitoja lapsena. Tämä nopeusharjoite on viivajuoksu.

Haluatko parantaa nopeutta kentällä? Kaipaatko suunnanmuutosnopeutta? Vastaus  näihin kysymyksiin on viivajuoksu. Tässä syy: nopeus ei ole pelkästään sitä, kuinka isot ja vahvat lihaksesi ovat. Avain-asiana on kuinka hyvin aivot keskustelevat kehon kanssa. Viivajuoksuharjoitteet haastavat hermo- ja lihasjärjestelmän työskentelmään tehokkaasti yhteen antaen Sinun liikkua nopeammin ja kontrolloidusti.

Nopeusharjoittelun aloittaminen on helppoa, koska tarvitset vain viivan lattiaan. Liikuta jalkoja mahdollisimman nopeasti viivan yli, eteen ja taakse. Tämä kestää vain 10 sekuntia, mutta parantaa jalkojen työskentelyä, koordinaatiota ja nopeutta. Kehityt myös hallitsemaan kehosi asennon yhdellä jalalla tapahtuvassa liikkeessä. Parantunut kehonhallinta auttaa sinua tekemään nopeampia suunnanmuutoksia ja näin harhautat vastustajasi kahville kerta toisensa jälkeen. Elämän pelikentällä tämä auttaa sinua liikkumaan paremmin ja kontrolloidummin missä vain.

Kehityttyäsi harjoitteessa voit muuttaa viivaharjoitetta kasvattamalla viivojen välimatkaa tai sivusuunnan liikettä. Viivajuoksuharjoite kehittää kehontoimintaasi ja paras tapa on tehdä harjoitus valmistavan osuuden (lämmittelyn) jälkeen, koska on tärkeää, että kehosi pystyy työskentelemään turvallisesti kovemmilla tehoilla ilman loukkaantumisriskiä. Harjoite vie vain vähän aikaa treeniajastasi, joten Sinun ei tarvitse miettiä voitko tehdä sen jälkeen tuloksia lopputreenissä.

Harjoite sopii erinomaisesti myös kuntotreeniin. Sen voit toteuttaa lihaskuntoharjoitteen lopussa tai omana juoksuharjoituksena. Kun seuraavan kerran haluat tehdä tiukemman juoksuharjoitteen, niin jaa lyhtypylvään väli viiteen osaan. Aloita pylväältä ja juokse ensimmäinen osuus, kosketa maata ja juokse takaisin alkuun pylväälle. Juokse toiselle ja takaisin, tee loput samalla tavalla. Toista harjoitus päivän kunnon mukaan 5-10 kertaa. Harjoitteen välissä keskity kuuntelemaan omaa kehoa, jolloin palautusaika ei mene liian pitkäksi. Kun syke on tasaantunut, aloita uudestaan. Tulet tuntemaan treenin seuraavana päivänä jaloissa sillä hyvällä tavalla 🙂

Juho / Hyve